Keukenrenovatie

Is uw keuken aan vervanging toe? Of bent u gewoon uitgekeken op uw huidige keuken? Denk dan niet direct dat u een hele nieuwe keuken moet gaan plaatsen, want met enige aanpassingen kunt u uw huidige keuken een goede opknapbeurt geven. Met keukenrenovatie kan uw keuken er weer als nieuw uitzien! Naast dat het gemakkelijker is om uw huidige keuken te laten renoveren in plaats van het installeren van een geheel nieuwe keuken, is het ook nog eens een stuk goedkoper. Ook als u uw huidige woning graag wilt verkopen, heeft keukenrenovatie veel meerwaarde. Het verhoogt namelijk de waarde van uw huis. Een ander voordeel van keukenrenovatie is dat er geen leidingen meer hoeven worden gelegd. Bij het plaatsen van een geheel nieuwe keuken kan het in sommige gevallen zijn dat er allerlei leidingen moeten worden verlegd. Dit kost veel tijd en meer geld. Onze vakmannen brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden.

Mogelijkheden

Er zijn een aantal onderdelen van een keuken die u kunt laten renoveren. Zo kunt u keukenfronten, keukendeurtjes, het keukenblad en het inbouwapparatuur laten vernieuwen. Het zijn maar kleine aanpassingen, maar het kan zo een geheel nieuwe “look” creëren.

keukenfrontjes

Keukenfronten

Er zijn verschillende soorten keukenfronten. Zo kan een front gemaakt zijn van spaanplaat of MDP. Dit zijn houtsoorten die goedkoop, maar van redelijke kwaliteit, zijn. Keukenfronten kunnen ook gemaakt worden van kunststof. Bij deze fronten wordt er een kunststoflaag aangebracht op een spaanplaat of MDF. Het voordeel van kunststof is dat het goed bestand is tegen warmte en vocht. Hout is hier namelijk minder tegen bestand. Keukenfronten kunnen ook worden gelakt. Het voordeel hiervan is dat u de exacte kleur kunt kiezen die u zelf wilt.

keukenkastjes

Keukenkastjes

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om geheel nieuwe keukenkasten te laten plaatsen. U moet dan wel rekening houden met bepaalde afmetingen van uw huidige keuken, maar nieuwe kasten zullen wel een geheel nieuwe uitstraling geven. Naast dat u uw gehele kastjes kan vervangen, kunt u er ook voor kiezen om de keukenkasten te gaan verven. Dit is de voordeligste manier om uw keuken een opknapbeurt te geven!

keukenblad

Keukenblad

Een keukenblad kan bij beschadigen vaak worden gerepareerd, maar u kunt ook de keuze maken om een geheel nieuw keukenblad te laten plaatsen. Keukenbladen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen zoals laminaat, graniet, composiet, roestvrij staal, keramiek, glas, hout of kunststof.

inbouwapperatuur

Inbouwapparatuur

Uw huidige inbouwapparatuur kan ook worden vervangen tijdens een keukenrenovatie. U kunt bijvoorbeeld uw huidige keuken moderniseren door een vaatwasser in te bouwen in uw bestaande keukenkast. Met nieuw inbouwapparatuur kunt u genieten van meer functionaliteiten en gemak.

Stijlen

Het is vaak mooi om uw keuken in te richten aan de hand van één stijl. De bekendste keukenstijlen zijn de moderne stijl, de landelijke stijl en de designstijl. Moderne keukens kenmerken zich door een evenwichtige en symmetrische uitstraling. Vaak worden materialen als roestvrijstaal, metaal en glas gebruikt. De landelijke keukens worden veelal gemaakt van hout. De landelijke stijl heeft een nostalgische uitstraling. De design keukens zijn altijd perfect afgewerkt en ze hebben een luxe uitstraling. Design keukens hebben echter wel een hoog prijskaartje.

cocci keukens

Keukenspecialist

Bij een keukenrenovatie kunt u vaak wel wat hulp gebruiken. Om in contact te komen met een keukenspecialist kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij Cocci Keukens. Dit is een netwerk van keukenspecialisten die werkzaam zijn in Vlaanderen. Cocci werkt met vakmannen die u graag helpen of adviseren bij het uitvoeren van een keukenrenovatie.