Goedkoop uw trap bekleden

goedkoop trap bekleden

Uw trap kunt u met verschillende materialen en stoffen bekleden. Afhankelijk van uw wensen, zijn de prijzen er natuurlijk ook na. De goedkoopste soort bekleding is toch wel stoffig materiaal zoals tapijt. In veel gevallen kunt u voor enkele honderden euro’s uw gehele trap laten bekleden en er jaren plezier van hebben. Afinco adviseert u over de mogelijkheden. Een goedkope trap voor iedereen.

Populaire soorten materiaal

Naast het feit dat tapijt erg goedkoop is, zitten er ook nadelen aan. Zo is het tapijt in de meeste gevallen na ongeveer 8 jaar versleten en aan vervanging toe. Ook houdt tapijt vuil beter vast en is er dus veel onderhoud voor nodig. Andere populaire mogelijkheden zijn laminaat en eikenhout. Dit zijn echter niet de enige mogelijkheden.

Minder populaire materialen

Een milieuvriendelijke en isolerende trapbekleding is toch wel kurk. Helaas wordt kurk meestal afgeraden door specialisten, doordat het een erg korte levensduur heeft. Een andere minder populaire optie is linoleum. Linoleum is een natuurproduct wat voor het grootste deel bestaat uit lijnzaadolie. Doordat het een hoge drukvastheid heeft, is dit materiaal zeer geschikt als bekleding voor trappen en vloeren. Ook kunststof/PVC is een goede optie. Zeker als u een houten trap te duur vindt, maar toch een trap wilt met een houtachtig patroon. Op PVC kan namelijk de houtachtige print gedrukt worden. Wel is het belangrijk om te weten dat PVC niet het zelfde aanvoelt als een houten trap.

Hout

Heeft u er wel eens aan gedacht om een andere soort hout te gebruiken voor uw trap dan de standaard eikenhouten trappen? Een andere soort hout kan de uitstraling van uw woning in positieve manier beïnvloeden. Goede opties zijn bijvoorbeeld beukenhout en kersenhout.

Prijzen voor de bekleding

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende prijzen voor verschillende bekledingen. Deze prijzen hangen af van welk soort bekleding u wenst te gebruiken, hoeveel traptreden u heeft en door welk bedrijf u uw trap laat bekleden. Graag nemen wij een gemiddelde prijs met u door voor 14 traptreden.

Tapijt €300 – €800
Laminaat €400 – €1000
Vinyl €450 – €1100
eikenhouten toplaag €700 – €2000

Contact?

Heeft u plannen om uw trap te bekleden? Maar weet u nog niet wat voor soort bekleding u wilt? Neem dan contact op met trappenspecialist Van der Kolk. Het trappenbedrijf adviseert en helpt u met het bekleden van uw trap, zodat u er weer jaren van kunt genieten.